We will be happy to help youwedding@alegriabg.com

Сватбени игри и идеи за вашата сватба

Сватбени игри и идеи за вашата сватба

30.06.2016

Всяка една сватба носи своето настроение, но за да бъде още по-весела и забавна, ние от сватбена агенция Alegria събрахме на едно място едни от най-предпочитаните сватбени игри. Според вкуса и желанието на младоженците, могат да се подготвят и още много други забавни игри, но нашият опит показва, че това са едни от най-харесваните. Затова се надяваме да ви бъдем полезни.

Има едно нещо, което е хубаво да съобразите, когато планирате сватбения си ден. При по-богата сватбена програма с много традиции, танцови програми и изненади, не винаги остава време и за сватбени игри. Затова нашите съвети са да внимавате да не направите една прекалено богата програма в стремежа си да направите нещо хубаво. Все пак трябва да има и много време за веселба и танци, за да се чувстват всички приятно и да се насладят на сватбения ви ден

Създайте приложение за споделяне на всички забавни моменти от сватбата

Всеки един от вашите гости има модерен телефон и със сигурност ще прекара голяма част от времето си публикувайки различни снимки и весели моменти от вашето сватбенo тържество. Затова има едно прекрасно решение, което сме сигурни, че ще се хареса на голяма част от вашите гости – приложение за споделяне на моменти от вашата сватба. Има резлични предложения, които можете да използвате, така че просто намерете подходящото за вас. Все пак, ако идеята с приложение не ви харесва, можете просто да създадете #Hashtag специално за вашата сватба.

Игра с връщане на ключовете от ергенската квартира

Тази игра се прави без знанието на младоженците, за да може да се получи ефектно и забавно. Предварително се раздават ключове на няколко момичета от присъстващите на сватбата. В един момент водещият казва: „Тъй като младоженецът вече има законна съпруга, молим всички момичета разполагащи с ключ от неговата ергенска квартира, да го върнат  точно сега.“ И в този момент всички, получили ключовете предварително, отиват и ги оставят пред младоженеца.

Игра накарайте  младоженците да се целунат

Предварително се поставят запечатани пликове на всяка маса с различно послание във всеки плик.Съдържанието на всеки плик е задача, чието успешно изпълнение задължава младоженците да се целунат. Ето какви могат да бъдат самите задачи.

  • „За да накарате младото семейство да се целуне, моля споделете тайната за дълъг и щастлив семеен живот.”         ( за масата на родителите)

  • „За да накарате младото семейство да се целуне, моля споделете най-щурата случка, която сте преживели с булката/младоженеца.” (за масата на приятелите на булката/младоженеца)

  • „За да накарате младото семейство да се целуне, най-добрите танцьори от масата нека изтанцуват  Let`s Twist Again – Chubby Checker.” (за масата на общите приятели)

Игра с балони

Надуват се определен брой балони (наример 20), в които предварително са поставени листчета с бележки с различни обещания. Пукайки балоните, младоженците четат един на друг написаните обещания, които трябва да следват в бъдещият си семеен живот.

–  Обещавам всяка сутрин да те будя с целувка

– Обещавам да те оставя на спокойствие, когато гледаш мач / любимия си сериал

–   Обещавам всяка година да те водя на море

Сватбен букет

Ако желаете да зарадвате повече свои приятелки, може да поръчате един на пръв поглед стандартен сватбен букет, различаващ се по това, че при самото хвърляне той се разпада на 3 части. В този случай ще има повече щастливи дами. И определено изненадата и радостта ще е тройно по-голяма.

Танц върху вестник

Тази игра е много подходяща за развеселяване на гостите.
Няколко млади двойки от страната на булката и младоженеца се канят на дансинга. Взема се един вестник и се разгъва  до всяка двойка. След което се пуска музика и двойките трябва да започнат да танцуват. След първото парче, вестникът се сгъва на две и музиката продължава. Целта на всяка двойка е да продължи да танцува, но без да излиза от очертанията на вестника.И така, вестникът продължава да се сгъва, докато не остане едно малко парче вестник, върху което танците трябва да продължат. На финалната права много от двойките започват да се носят на ръце, за да могат да се задържат върху останалото парче.

Играта е много забавна и внася много настроение, защото след четвъртата песен повечето дами са в ръцете на своите половинки, които се опитват да танцуват без да излизат от очертанията. Печели двойката, която остане последна.

Игра за приятелите на младоженците

В зависимост от предпочитанието на младоженците, на дансинга могат да излезнат 12 двойки или просто 12 избрани от тях гости.  Предварително се приготвят две отделни купи, всяка от които съдържа по 12 листчета.  В едната са написани дванайсетте месеца от годината, а в другата – действия, които ще трябва да бъдат изпълнени. Участниците в играта теглят първо от едната купа, съобщавайки изтегления месец, след  което теглят и от другата купа, прочитайки действието което трябва да извършат именно  в същият месец. Пример: През „февруари” „Трябва да отидем на гости на младото семейство”.  И така играта ще продължи цели 12 месеца.

Запознайте се и с нашите Услуги и събития

Споделете радостта в ...
en_US