We will be happy to help youwedding@alegriabg.com

Значението на числата

Значението на числата

„Числата управляват всичко“ – Питагор 580 – 500 B.C.E.

Множество са доказателствата, че още от древността хората са вярвали в това, че числата имат своя душа и магическа сила. Не случайно се е появила и науката за числата наречена Нумерология. Доста често казват, че това е „магията на числата“, като концепцията ѝ е близка до тази на астрологията и други паранауки от античността.

Всеки има право да вярва в това, което смята за рационално и правилно според собственните си виждания.

За тези от вас обаче, които вярват че числата имат скрита символика и биха искали да разберат каква е тя, съм подготвила следващият материал.

Преди да разкажа, това което аз знам и съм научила за символиката на числата, искам да ви споделя, че има тонове литература по тази тема, ако решите да обогатите познанията си.

Като представител на нежия пол, знам колко е важно за нас жените да изберем най-подходящата дата, цвят, място, ресторант, фотограф и какво ли още не. В предишните си статии ви разказах за символиката на цветовете и  на цветята, и затова мисля, че сега е време да ви разкажа и за символиката на числата.

1NumberOneInCircle

Числото 1 , числото на лидерът.

Още от древността това число символизира началото и края. То има също така и митическо значение – олицетворение на слънцето. Представлява единството и хармонията чрез сплотеност, действие и противодейстивие, причина и ефект, вътрешното и външното. То изразява аболютното единство – Бог.

В западните традиции числото 1 е синониом на „най-добър“. То символизира  лидерът и е числото на увереностнна и стабилността.

Смятано е още за свещенно число – числото на Бог.

Ако решите да изберете 1, като дата за вашата сватба, означава че вие сте една много привързана и любяща двойка. Показва също така и зрялост по отношение на брака и възможност да изглаждате недоразуменията и проблемите по уважителен начин. Тази двойка ще има брак, в който двете половинки винаги ще търсят единстово и хармония. Желанието да имат един прекрасен брак е взаимно.

Двойките, които избират тази дата са тези, които се познават много добре и са „изпробвали“ половинките си преди да се решат на сериозната стъпка.

7827000-3d-rendering-of-the-number-2-in-gold-metal-on-a-white-isolated-background--Stock-Photo

Числото на партньорството- хубавите неща винаги идват по двойки.

То е числото на баланса, но също така и на конфликта и опозицията. Без това число не биха съществували позитивното и негативното.

За тези двойки, който ще се спрат на тази дата, е важно да знаят, че емоционалната зрялост при единия от двамата може да липсва. Така че и двете страни трябва да се погрижат да бъдат достатъчно зрели преди да предприемат сериозната стъпка.

Сватба, която ще се състои на 2-ри ще бъде ръководена от луната, която изобразява женствеността и тайните. Желанието за създаване на семейство може да бъде водеща причина за бъдещ брак.

Бъди на сигурно и бъди сигурен, са ключовите фрази на успеха в този брак.

Запознайте се и с нашите Услуги и събития

Споделете радостта в ...
en_US