Ще се радваме да ви помогнемwedding@alegriabg.com

7 Съвета за Отлична Сватбена Организация

7 Съвета за Отлична Сватбена Организация

Списъкът със задачи около сватбената организация е безкраен! Ако вече си започнала с подготовката на твоята сватба, сигурно си се уверила сама. Интересното е, че, с напредването на времето, този списък не само не намалява, ами се и увеличава. Колкото повече наближава датата на сватбата, толкова повече детайли и подробности се появяват. Не се подвеждай и не се опитвай да се справиш с всичко, и то сама. До последния момент ще има изненади и промени, а ти все пак си булка – твоята единствена задача е да си щастлива, безгрижна и красива!

За да успееш да се насладиш пълноценно на този ден, придържай се към тези 7 съвета за отлична сватбена организация:

  1. Ангажирай сватбен агент

Да, това е разход и да, заслужава си! Със сигурност има много булки, които биха се справили страхотно и сами по време на организацията, но практиката показва, че те са доста по-малък процент. Първоначалната представа на всички булки за сватбата е свързана с мечтаната булчинска рокля, красивите цветя и декорацията. Но това е само най-сладката част. Организацията на една сватба включва изтощителна работа, търпение, общуване с най-различни хора, стрес и непредвидени ситуации.  В началото всяка булка е пълна с енергия и се раздава, обръща внимание на всеки детайл и се бори за съвършенство. С напредването на времето обаче, напрежението започва да се натрупва. Ако не искаш в последния момент, с треперещи ръце, да връзваш панделките на столовете, по-добре се обърни за помощ към професионалист, някой който е минал десетки пъти по този път и прави всичко със спокойствие и рутина. Ако не можеш да си позволиш услугите на сватбен агент по време на цялата подготовка, тогава го ангажирай поне за последните дни преди сватбата и със сигурност за сватбения ден. Този разход ще ти спести време, което не можеш да върнеш назад, спокойствие и сили, които ще ти трябват за деня на сватбата.

13010677_10208984901280611_4499977897621783213_n

2. Черно на бяло

Едни от най-важните моменти от сватбата ти са свързани с подизпълнителите – сватбената агенция, сватбеният фотограф и видеооператор, водещият, DJ-ят, ресторантът, хотелът, сладкарницата, златарят и т.н. От тях зависи дали ще се получи цялата идея, която си искала да осъществиш. На тях тепърва ще разчиташ много и затова е важно всичко да е точно. Винаги искай от подъизпълнителите си договор за поет ангажимент и документ за капаро или друго плащане. Това е единствената ти гаранция, че ще получиш това, за което сте се договорили. Не разчитай на „честна дума”  или на „следващия път” при даването на пари, защото такъв може и да няма. Всеки професионалист е подготвен с договор и документи за тези случаи, а ако не е, замисли се, дали това е вашият човек.

3. Кои са Твоите приоритети?

Кое е най-важното за теб на сватбата ти – роклята, декорацията, снимките, купонът? Важно е да имаш фокус върху две, максимум три неща, на които да обърнеш специално внимание. Бъди реалист – не е възможно всичко да е перфектно, да бъде най-доброто, най-скъпото и да е по много. (Освен ако нямаш на разположение поне 20 000 – 30 000 лева бюджет, би било трудно да получиш най-доброто от всичко). Избери най-важните за теб моменти, с които искаш да запомниш сватбата си и които ще те направят най-щастлива. Инвестирай в тях повече време и енергия, а за всичко останало се погрижи без да изпадаш в прекалено много детайли. Това ще ти спести много време, стрес и ще ти запази силите за важните моменти. Не се изчерпвай преждевременно в подготовката. Дай всичко от себе си в деня на сватбата, а не преди нея.

16807688_765923576888330_684818837797457622_n

14718792_699090506904971_573928726767078082_n

4. Бюджетът преди всичко

Въпреки че всеки има някакви заделени пари за организирането на една сватба, бъди подготвена, че тези сметки не винаги излизат верни. Преди да започнете каквато и да било организация, е хубаво да изготвиш един примерен бюджет, който да те ориентира в основните разходи. Заедно с младоженеца определете бюджета и в какви граници той може да варира. Например 10 000 лв. + 10 %, т.е. 1000 лв. компромис. Ако не знаете, кое колко ще струва, винаги можете да се посъветвате с някой сватбен агент или да прочетете някоя полезна статия в интернет по тази тема. По време на сватбената организация ще срещнеш много изкушения, ще ти се струва, че всичко е най-важно, че трябва да го имаш и се прави веднъж. Въпреки това, трябва да устоиш и да се концентрираш над приоритетите си. Бюджетът затова е бюджет, за да се спазва, а изключенията са изключения, защото са само едно или две. След сватбения ден животът не само продължава, а тепърва започва. Не го стартирай с огромен минус!

5. Организацията свърши, започва Сватбата!

В никакъв случай не си поставяй задачи за сватбения ден. Изключено е да ти остане време. Едва ще успееш да се храниш, а какво остава да подреждаш или организираш нещо. Този ден е само за удоволствие, остави сватбения ти гримьор и фризьор да се погрижат за теб, да те поглезят. Често ли ти се случва да се насладиш на такъв момент, да се чувстваш специална и обгрижвана? Не го разваляй с бързане и нерви. Всичко, което трябва да се свърши, го направи до деня преди сватбата или го повери на някой друг. Ако нещо липсва, гостите ти едва ли ще го забележат, но ако липсваш ти или усмивката ти – със сигурност няма да остане незабелязано. Започни деня спокойно (до колкото е възможно), забрави за всички свършени и несвършени задачи и си отдели време да се настроиш за истинските преживявания!

6. Дясната ти ръка

Определи си доверен човек, който в деня на сватбата да отговаря на въпроси и обаждания. Такива със сигурност ще има! Колкото и подробно да си обяснила и написала всичко в поканата, винаги ще има хора, които не са разбрали, запомнили и искат да попитат нещо. Ако нямаш възможност да наемеш сватбен агент, насочи гостите си към някой твой близък, който е наясно с цялата организация и програма. Напиши името му и телефон за връзка в поканата, за да знаят гостите на кого да звъннат за помощ в деня на сватбата. Бъди сигурна, че ти няма да имаш време за такива обяснения, а и е възможно те само още повече да те напрегнат.

7.Време е за хубаво време

Какво ще бъде времето?  Това е един от най-чувствителните въпроси около сватбата. Ако сватбата ти е през лятото, вероятността да улучиш хубав слънчев ден е доста голяма. Но все пак не оставяй нищо на случайността и късмета. Ако част от програмата е на открито – ритуал на плажа, вечеря в градина, сватбена фотосесия – винаги помисли за вариант на закрито. Попитай управителя на ресторанта, каква е практиката при лошо време. Къде може да се проведе ритуала, ако вали? А ако в прогнозата има силна вероятност за дъжд подсигури за фотосесията няколко бели прозрачни чадъра. Те са много дискретни и дори могат да послужат като аксесоар за снимките. Този разход е минимален, а може да спаси сватбените ви снимки, грим и прическа.

Все пак аз ви желая слънчево време и слънчево настроение. Помни, че каквото и да се случи, е за добро и само от вас зависи денят да е прекрасен и емоционален.

А след сватбата ни сподели твоя опит в сватбената организация и твоите ТОП съвети към бъдещите булки! :):):)

Автор Анастасия Кръстева от Букети Марини

18700260_1039135612884522_5016004429443933664_n

 

Запознайте се и с нашите Услуги и събития

Споделете радостта в ...
bg_BG