Ще се радваме да ви помогнемwedding@alegriabg.com

Значението на цветовете

Значението на цветовете

Някога чудели ли сте се какво означават цветовете ?

Лилаво

Wedding Day-0033Сигурно знаете, че лилавото се асоциира с аристократизъм, но дали сте чували, че този цвят е подходящ за медитация, дълбок сън и може да успокои ума ви? Светло лилавото увеличава десетократно концентрацията при медитация, а по-тъмните нюанси означават лукс. Цветът е красив, романтичен и се асоциира с духовност, мистерия, фантазия, мъдрост и просветеност.

Жълто

yellow-and-white-wedding-ceremony-decorationsЖълтото е от онези цветове, които веднага ни карат да се чувстваме по-добре. Той е подходящ за хората, които са щастливи и се чувстват късметлии, защото за тях всичко е повод за радост. По-светлите, кремави нюанси на жълтото могат да са супер елегантни, свежи и да повишават настроението ви, докато по-убитите се свързват с болест и завист. Жълтото често е любим цвят на хората, които са с високо IQ. Жълтото накратко – слънце, лято, идеализъм, логика, щастие и креативност.

Зелено

Nachalo (142)Зеленото е цвят, който успокоява както нервите, така и душата. Той е от цветовете, които ще ви помогнат да сте цял ден в добро настроение. Ако прекалите обаче, зеленото събужда неприятни чувства като завист, ревност и алчност. Бледо зеленото пък се свързва с болест. Зеленото накратко – лекуване, самоконтрол, здраве, надежда и младост.

Червено

IMG_3077Сигурно си мислите, че знаете какво означава червеното, нали? Ами, всъщност този цвят стимулира апетита – независимо дали говорим за сексуалност или за нещо друго. Червеният цвят повишава кръвното налягане и освен това веднага грабва окото. Червеното се отразява и на реакциите на хората – те са по-бързи и по-дейни. Ако сте в напрегната ситуация, червеното не е добра идея, защото вниманието и отношението на хората е повишено.

Бяло

Wedding Day-1131gБялото е цветът на спокойствието и балансира всеки друг. Белият цвят е подходящ избор, когато вземате важно решение и ви е необходима обективна нагласа. Бялото накратко – чистота, простота, мир и невинност.

Синьо

Hyatt-Regency-Orlando-W003-Wedding-Setup-1280x427.jpg

Синьото е супер успокояващо, дава усещане за сигурност и е най-добрият цвят, ако се стремите към вътрешна хармония и мир. То създава усещане за доверие и лоялност, затова се използва толкова често в бизнес сградите, сайтовете и прочее. Синьото е подходящ избор за облекло, когато ходите на интервю за работа, защото ще подейства успокояващо на бъдещите ви работодатели. Накратко – синьото означава хармония, единство, вяра и доверие.

Розово

IMG_3093Розовият цвят има лечебни свойства, защото действа успокояващо. По-ярките нюанси привличат младите момичета, но са любими и на самоуверените дами, които поддържат духа си бодър и силен. Освен това в някаква степен изразява и невинност – накратко –асоциациите с розовото са любов, привличане, нежност, приятелство, очарование.

 

 

 

 

Запознайте се и с нашите Услуги и събития

Споделете радостта в ...
bg_BG