Ще се радваме да ви помогнемwedding@alegriabg.com

Биляна Цанева – сватбен водещ и организатор

Здравейте!

Моето име е Биляна Цанева и смятам себе си за един от хората, които са призвани да правят хората щастливи!

Страстта ми е да творя и да създавам добро настроение. Пея, танцувам и нося в себе си позитивизъм и много добра енергия, която искам да давам на вас - бъдещите младоженци!

Всяка сватба за мен е една нова история, която искам да разкажа по най-добрия начин. Наричат ме „феята на любовта“, защото мисията ми е да бъда посланик на вашата любов и разказвачът, който ще сподели историята ви със света.

Без значение дали работя като сватбен водещ или организатор, за мен е важно да вложа и да покажа най-доброто от себе си, за може мисията ми да бъде изпълнена. Няма да крия обаче, че най-много обичам работата си като церемониален и сватбен водещ, защото точно тогава мога да допринеса за създаването на емоциите и доброто настроение на всички. За последните пет години съм била част от приказките на повече от 200 двойки и съм натрупала много ценен опит, който днес споделям с настоящите и бъдещи такива. Водя програмите си на 3 езика - английски, испански и италиански и работя както в цялата страна, така и в чужбина.

МОЯТА ИСТОРИЯ И ОПИТ 

 • По образование съм магистър инженер, специалност Индустриален мениджмънт. Завършила съм бакалавърска степен в Технически Университет София и магистратура в Politecnico di Milano;
 • За последните 12 години съм работила за няколко български и 3 големи международни фирми, в които натрупах изключително ценен опит, който днес използвам за ръководенето на собствения си бизнес;
 • Започнах да се занимавам със събития през далечната 2007 г., когато станах част от една от най-големите студентски сдружения и организирах различни състезания, семинари и обучения в Европа и България;
 • Прекарах няколко години работейки по специалноста и се занимавах активно с управление на проекти и екипи, оптимизация на процеси, организиране на вътрешно-фирмени обучения, подбор на персонал и други. 
 • Въпреки, че харесвах работата си, вътрешно бях убедена, че това не е моето призвание. И може би точно поради тази причина през 2015 г. съдбата ми се усмихна и аз намерих своята мечтана работа като Ивент Мениджър в една голяма, френска фирма. Там прекарах 6 незабравими години, през които имах удоволставието да работя с професионалисти от цял свят,  организирайки едни от най-престижните събития в сферата на образованието 
 • И така, не на шега, се обръщам назад и осъзнавам, че за последните няколко години съм организирала над  60 събития зад граница (в Европа, Латинска Америка, Азия, USA)  и над 300 събития в България, Сърбия, Македония и Италия;
 • 10 години съм била професионален таньцор по народни танци и повече от 5 години съм се занимавала активно с пеене. 
 • Моите хобита са пътуването, танците, четенето на книги, готвенето и разходките със семейството и приятелите.
 
Трябваха ми само няколко месец работа, за да разбера че събитията са моята най-голяма страст. Затова реших да не губя време и реших да рискувам, поемайки по един много труден и стръмен път. През 2016 година (1 година след като организирах своята собствена сватба и започнах работа като ивент мениджър) успях да създам своя бизнес, който нарекох АЛЕГРИЯ ( в превод от испански "РАДОСТ"), където вложиш цялото си сърце и душа. С огромната подкрепа на моето семейство и приятели, успях да съчетавам своите две работи и въпреки трудностите да докажа на всички, че когато човек има желание и работи с ЛЮБОВ, тогава успехите не закъсняват. 
 
 • Първо създадох “Сватбена агенция Алегрия”, която с годините се превърна в една запазена марка на качество, професионализъм и стил;
 • Две години по-късно основах и създадох най-различното и уникално по рода си сватбено изложение “Wedding Expo Alegria”;
 • А през 2019 създадох “Аlegria events & entertainment", която се занимава с организирането на корпоративни и бизнес събития.
 
През последните 5 години, работих усърдно и бях смела в изборите си, затова и днес съм това, което съм – позитивна, вярваща, раздаваща, емоционална, различна и много отдадена на хората около себе си. И въпреки всичките ми поприща и опит зад гърба си, смело мога да кажа, че моето призвание в този свят е да бъда това, което съм в момента.
 
Сватбен водещ и  сватбен агент, койот помага на хората да сбъднат своите мечти.

МОЕТО ВДЪХНОВЕНИЕ

Често пъти ми задават въпроса:
“Какво ви вдъхновява и ви кара да продължавате да влагате толкова много желание в работата си?

Моят отговор е много кратък и ясен:
“Моите клиенти са моето вдъхновение!”

Техните истории, тяхната любов, техните емоции и техните усмивки са тези, които ме вдъхновяват и помагат да създавам нови неща през всеки сезон.
Няма да се уморя да влагам своята енергия и труд, за да ги направя щастливи и да допринасям за сбъдването на мечтите им.
Защото, когато обичаш работата си, тогава хората усещат, че всичко което правиш е истинско и лично! 

МОЯТА РАБОТА 

 

А това, което ме отличава от останалите и ме прави различна, е моето отношение към хората, за които работя, с които работя и желанието, което влагам в работата си.  Изповядвам една много семпла философия, която ми помага да бъда себе си и да се развивам като професионалист с всеки изминал ден, а именно:

 • За мен сватбите не са просто празненства, а едни изключително важни събития в моя живот, по време на които споделям емоциите и съпреживявам всичко с младоженците. Тази съпричастност и топло отношение към хората не остават незабелязани.
 • Стилът ми на работа е разпознаваем, защото в него винаги ще видите емоция, персонален подход, внимание към всеки детайл и личен почерк.
 • Сценарият на сватбата за мен не е просто текст, в който само да сменям имената на младоженците, а точно обратното – той е най-важният елемент от всяка сватба! Той пресъздава любовните истории, които пиша заедно с моите младоженци. А начинът, по-който е пресъздаден след това, е разковничето към една истинска и запомняща се сватба.
 • Усмивката, емоцията, осанката, думите и гласът са тези които докосват и вълнуват, които те карат да се радвашот сърце. Ако дори един от тези елементи липсва, то ефектът никога няма да бъде УАУ. За да бъде всичко това на лице, обаче, е нужен талант, желание да го развиваш, труд, енергия и непрестанна работа върху самия себе си.
 • За мен работата е удоволствие, а когато работиш за удоволствие, а не за пари, тогава хората го виждат, оценяват и ти се доверяват с отворени обятия. Тогава те ти позволяват да работиш без притеснения и ограничения. И тогава нещата се случват по правилния начин.
 • И най-важното, което според мен ми помага да бъда това, което съм, е, че аз никога не спирам да се развивам.Винаги искам да съм още по-добра и по-различна. И затова всяка следваща сватба е по-добра и по-интересна от предишните.

И понеже аз съм човек на делата, а не на думите, ще оставя снимките и видеата да говорят вместо мен.

 

Истинските емоции не могат да бъдат имитирани, както и личния стил и талант на даден човек.

 

Ако и вие вярвате в моята философия и имате нужда от правилния човек, който да ви помогне да сбъднете мечтите си,  ще се радвам да се свържете с мен, за да си поговорим и да се опознаем.

Видео материал 

Вашите емоции, усмивки, споделени мигове на щастие и още много повече........

Моите проекти 

Image
Сватбено изложение Wedding Expo Alegria
Сватбена агенция Алегрия
Сватбена агенция Алегрия
Аlegria events & entertainment

Хората говорят 🙂 

Споделете радостта в ...
bg_BG